Moni ruotsalainen miettii että pitääkö nyt vaihtaa talvirenkaat pois, eli tuleeko sakot jos vielä niitä pitää. Ruotsin tieliikennalaki sanoo tästä asiasta yksiselitteisesti näin:
"Talvirenkaat pitää vaihtaa pois ennen kuin laittaa kesärenkaat alle".

Usein saa lukea lehdistä kuinka ulosajo on ruuhkauttanut liikenteen. Näin on myös länsinaapurissa. Ruotsalainen tutkijalautakunta on kyseistä asiaa tutkinut ja suosittaa että mallia otetaan jalkapallosta, siinä kun ulosajo tuo lähinnä vain enemmän tilaa muille.

Ruotsissa peräänajo on ollut suuri ongelma jo pitkän aikaa, nyt siitä on pikkuhiljaa tulossa ongelma myös liikenteessä.

Ruotsissahan on vallalla keskustelukulttuuri, kaikesta pitää keskustella vaikkapa että tarviiko käydä vaihtamassa sukat, siitä pitää keskustella ensin perheen kanssa ottaen huomioon kaikkien mielipiteet. Volvo tuo tämän perinteen uusiin automalleihinsa, niiden ajotietokoneet ei neuvo mitää reittiä suoraan vaan kysyy autossa olijoilta että voitaisiinko käyttää tätä reittiä, vai onko eriäviä mielipiteitä. Se on niin fiksu että jos autossa oleva enemmistö päättää ettei se tie voi mennä sinne niin ajotietokone muuttaa karttaansa niin ettei se tie enää mene sinne vaan päättyy umpikujaan. Tosin hieman ongelmiakin tämä on aiheuttanut, esim. Malmölainen viisi henkinen perhe oli menossa Volvollaan 3 kilometrin päässä olevaan kauppaan niin perheeltä kului matkaa 4h 27min kunnes saapuivat perille koska olivat keskustelleet ajotietokoneensa kanssa mahdollisesta reittivalinnasta.

Ruotsissa kaikki autoilijat jotka pitää valoja päällä, pidätetään. Syynä tähän on se että ruotsin uusi rikoslaki katsoo että autonvalo tappaa pimeyden, ja näin ollen se on rangaistava teko.

Ruotsissa merenrantateillä ei saa missään nimessä vilkuttaa. Syynä siihen on se että ruotsalaiset laivat luulivat vilkkua majakaksi ja ajoivat jatkuvasti karille. Esim. 1997 elokuussa rahtilaiva Ms Hanuri ajoi tunnin aikana seitsemän kertaa karille kun se seilasi lähellä tietä jossa oli risteys.

Ruotsissa asuntovaunussa ei saa ajon aikana olla kukaan. Ruotsin karavaanariliitto vaatii tasa-arvon nimissä ettei autossakaan saisi olla ajon aikana ketään. Ruotsin hallitus otti kyseisen vaatimuksen tosissaan ja tutkii asiaa.

Aikoinaan ruotsissakin keksittiin koirapuistot, sitten jo keksittiinkin autoparkit mutta se osoittautua toimimattomaksi ratkaisuksi sillä toisin kuin koirat, autot ei pysty muiden katsellessa tekemään tarpeitaan, muutamia itäautoja lukuunottamatta jotka laskee isojakin lammikoita alleen, sen jälkeen tehtiin parkkihallit eli suomeksi sanottuna sisävessat autolle mutta sekään ei ole toiminut, seuraava kehitysaskel tulee olemaan privaattiparkki, jossa joka autolla on omat tallinsa ja niiden seinillä on rohkeita kuvia kauniista autoista konepelti pystyssä, tämän toivotaan auttavan autoja rentoutumaan ja tekemään tarpeensa.

Monet ruotsalaiset, varsinkin nuoret, haluavat seurata muotia jo teini-iästä lähtien. Se on ollut niin nuorille vaikeaa koska heillä ei ole ajokorttia ja mopolla on vaikea pysyä muodin perässä. Senpä takia keksittiin retromuoti, niin vanhan perässä pysyy vaikka yksi jalaksisella potkukelkalla.